Jiste pane Ministre – LIVE


Bol som pozvany k “okruhlemu stolu” a diskusii k “strategickemu” dokumentu. Napriek tomu, ze bolo uplne jedno, ci sa o tom diskutuje alebo nie – boli sme len “komparz”. Neda mi nevyuzit tento priklad, spravit par logickych chyb, zovseobecnovat a urobit primitivny zaver.

Bavi me sa tu asi o takejto urovni (jeden screenshot hovori za vsetko):
tumblr_inline_mvr6isQoWk1r6yszj

Ano. Ak by ste si to este nevsimli, jeden z cielov je vytvarat dynamicku, otvorenu, inkluzivnu a inovativnu spolocnost, ist cestou globalnej excelentnosti a lokalnej relevantnosti.

Na zivo som zacil cast z mojho oblubeneho serialu: Jiste pane ministre. (pre neznalcov tejto kultovky vyberam na ochutnakvu napr. toto:

Co si z toho celeho zobrat?
(okrem toho, ze britcomy su naozaj pravdive asi preto su take smiesne (ano, aj cerveny trpaslik!!!))

Ak nechcete nikdy uspiet, riadte sa zasadami ktore vidite na screenshote:
1. urobte vseobecnu strategiu plnu bullshitov
2. strategiu podla ktorej nikto nebude moct povedat, ci sa naplna alebo nenaplna
3. strategiu ktora nema SMART ciele 
4. strategiu, ktora ma 20 priorit, z coho vyplyva ze vlastne ziadnu prioritu nema

Treba si povedat, ze sme v zumpe plnej sraciek a na nasom vyslobodeni pracuju ludia, ktori hovna pridavaju namiesto toho aby ich odcerpali. (maju tzv. spatny chod. )

Aj v podnikani a manazmente vam kazdy povie, ze vsetko stoji a pada na LUDOCH. Tak je to aj v statnej sprave, vlade, parlamente, univerzitach, vsade.

Najvacsi problem je, ze kazdy normalny clovek ktory zacne spolupracovat s takymito bullshitakmi, da tomu 3-4 pokusy pomoct, vylepsit, navrhnut a potom jednoducho ide prec. Pretoze mu to zato nestoji. Neprezije to. Jedine tak, ze ho asimiluju a bude rovnaky bullshitak. A to je smrtelna choroba.

Ako to cele vyriesit?

Neda sa to vyriesit. Tomu nepomoze ani revolucia, pretoze namiesto prvych mantakov sa dostanu zasa dalsi mantaci a cele sa to iba opakuje.

Kazdy sa musi postarat sam o seba.

Stat sa co najmenej zavislym na rozhodovani a systeme tychto ludi. Aby sa potom v konecnom dosledku (vo vytuzenej fantasmagorii) stali zbytocni.

Snazit sa vytvarat si vlastny – lepsi svet. Dostat sa z tej zumpy sam a popri tom pomoct co najviac ludom okolo, aby sme neboli odkazani na smatlavych pseudo-zachrancov.

Pretoze tam nie je nikto, kto by vam bol schopny pomoct a dodat vam istoty.

Categories